ジャマイカと言えば新鮮なシーフード。いろいろな物を食べたけど、会社主催のディナーを抜け出し、地元の人が通うこの小さなレストランで食べたロブスターはおいしかった。One night at Rose Hall, Kevin and I decided not to go to a dinner arranged by his company and went to this local fish shack, where we had a huge delicious lobster only for US$10, but the cab ride for a 20 minitues round trip costed us $50!
奥にある丸いものは、バミーというキャッサバのパン。汁をつけて食べるのが、これまたおいしい。
What you see behind the lobster is called"Bammy", a deep-fried cassave bread. It's tasty to dip it to the soup from the steamed fish.コンク貝というちょっとイカににた歯ごたえの貝を蒸したもの。この汁なのだが、どんなスパイスが入っているのか表現できない味。チリがピリッときいていておいしい。スプーンをもらって汁も全部平らげた。 Steamed conch. We tried to figure out what kind of spices were used but it was too complicated to guess - something we had never tasted. It was spicy and really good. We asked for a spoon and drank all of the soup!
こちらは、カラルーというちょっと高菜に似た野菜をソルトフィッシュ(干しダラ)、玉ねぎ、ピーマンと一緒に炒めたもの。手前は団子のようなダンプリング。典型的な朝食らしい。さっぱりしていて病みつきになる味。 Callaloo & Saltfish with dumplings. Callaloo is a vegitable kind of like spinach and Saltfish is salted , dried fish, usually cod. It's a typical breakfast dish in Jamaica and they cook with onions and peppers. Healthy looking dish, isn't it?
エビをジャークというカリブ特有のシーズニングでマリネードしたバーベキュー。
ジェイクス・ホテルから徒歩数分のところにあった、ジャーク・ミートを作っている屋台。この日はランチにジャーク・ポークを食べ、夕方ディナー前のカクテル時のおつまみに、ジャーク・チキンをテイクアウトした。 A Jerk place a few minitues from Jake's. We went there for Jerk Pork for lunch and went back for an evening snack and got Jerk Chicken on the same day!
手前の容器に入っているソースがどれほどスパイシーかは、ヘンドリックの顔を見れば想像できるはず。 You should be able to imagine how spicy this sauce in a jar is by looking at our friend's face expression.
最後の晩に食べたジャーク・シュリンプ。鼻の頭に汗をかきかき食べた。ちょろりと見える"レッド・ストライプ"というビールはジャマイカのラガービール。それほどビールが好きでない私も、数日もすると水のように飲むようになった。 The last dinner in Treasure Beach at our favorite restaurant Jack Sprat - really good Jerk Shrimp. A famous Jamaican beer "Red Stripe" tastes good with Jamaican food. Even I, not a big fan of beer, started downing them like water after a few days into our stay.
0 件のコメント:
コメントを投稿